Toolbox
 • 891
 • 0
 • 0
 • 0

Betrokken

Community Support

10 lessen om Snapchat te snappen als Justin Bieber

Hoe werkt dat Snapchat nou precies? Wat levert het op? Is het alleen voor tieners?

 1. Maak een gebruiker uit de doelgroep de Snapchat-koning(in) van het bedrijf en kom in het hart van de doelgroep.
 2. Laat influencers je helpen bij de adoptie van nieuwe kanalen. Zorg voor een script met veel ruimte en probeer dus niet te veel te regisseren. Voorkom dat de content te branded en dus ongeloofwaardig wordt. Een influencer op Snapchat ben je momenteel bij zo’n 10k volgers.
 3. Tieners gebruiken ‘Snap’ als een dagboek: de hele dag en er zijn dus geen restricties voor posts buiten kantoortijden.
 4. Snapchat is fun en snel. Zorg voor een authentieke uitstraling in lijn met de laatste trends op de app en gebruik teasers.
 5. Werk je met een actie? Maak screenshots van alle inzendingen. Je kunt een Snap tenslotte maar eenmalig bekijken.
 6. Op Snapchat zie je niet wanneer de laatste post was, want content is self destructing. Heb je dus een keer minder content? Geen probleem.
 7. Align met andere kanalen. Content roept vragen op. Zorg voor aansluiting met het webcareteam en zorg dat je snel kunt schakelen.
 8. Ook Snapchat is learning by doing. Probeer verschillende initiatieven, laat je inspireren door voorbeelden van andere bedrijven en evalueer wat het heeft opgeleverd.
 9. Swipen! Bij Snapchat gaan alles om swipen. Swipe naar links en rechts voor opties en in het kleurpaneel naar beneden voor zwart en naar boven voor wit. Heb je meer ruimte voor tekst nodig? Doe dit dan via notes.
 10. Zit je middenin de doelgroep of wil je ze bereiken? Begin gewoon.

Lees volledig artikel


BRON: Marketingfacts

Reacties

Plaats als eerste een reactie

Wil je een reactie geven? Meld je dan eerst aan

Trefwoorden