Toolbox
  • 748
  • 0
  • 0
  • 0

Betrokken

Community Support

10 tips om te starten met Youtube

De 10 tips voor een goede start wanneer je begint met het inzetten van Youtube maar ook mogelijk punten ter verbetering als je Youtube al gebruikt.

Customize

Zorg dat het business-kanaal op Youtube aangepast is aan de soort mensen die het filmmateriaal bekijkt. Let op welk materiaal het best wordt beoordeeld en welk materiaal het meest wordt bekeken. Op deze manier is het mogelijk om de merkwaarde van je onderneming te versterken.

Gebruik alle kanalen

Zorg er wel voor dat mensen weten dat je aanwezig bent op Youtube door via alle kanalen te delen dat je een kanaal hebt.

Goede titels

Een goede pakkende titel die aanspreekt, uitdaagt, relevant is en eventueel grappig is, maakt dat mensen de film gaan bekijken. De eerste indruk is belangrijk in het keuzeproces van de kijker. In een fractie van een seconde zal de kijker bepalen of de film wel of niet wordt bekeken.

Korte video’s

In de snelheid van het kijken en het gedrag van de kijker past een korte strakke, goed geregisseerde en aansprekende film. Dat zorgt voor een verhoging van het aantal kijkers en ook dat mensen de film afronden.

Gebruik muziek

Muziek aan het begin en aan het eind van een film geeft de film een duidelijke kop en staart. Mensen die een film kijken hebben behoefte aan een compleet verhaal. Bij het ontwikkelen van de film moeten we daar bewust van zijn.

Gebruik de mogelijkheid van aantekeningen

Maak gebruik van de mogelijkheid om aantekeningen bij een film te maken. De betrokkenheid van de kijker wordt groter en de film wordt interessanter voor anderen.

Deel de video

Zorg dat de video wordt gedeeld via verschillende andere sociale media. Facebook en Twitter zijn de meest voor de hand liggende sociale media.

Zorg voor een call to action

Er is een reden dat je investeert in video’s. Er kunnen meerdere redenen zijn, Youtube staat echter niet op zich maar zal onderdeel zijn van een cross mediale aanpak. Maak de kijker dan duidelijk wat je wilt bereiken, wat hij moet doen na het bekijken van de video.

Gebruik goede apparatuur

Je hoeft niet de meest dure camera en microfoon aan te schaffen, het is wel aan te raden dat de kwaliteit goed is. Zeker wanneer de video’s moeten aansluiten bij de merkwaarde.

Start de film snel

Zorg ervoor dat er niet teveel afleiding is bij het bekijken van de film door allerlei andere boodschappen. Deze leiden af en leiden eerder tot afhaken door de kijken.

bron: bijgespijkerd

Reacties

Plaats als eerste een reactie

Wil je een reactie geven? Meld je dan eerst aan

Trefwoorden