Toolbox
  • 1333
  • 0
  • 0
  • 0

Betrokken

Community Support

30 tips voor effectief inzetten van social media

De effectiefste manier om social media in te zetten

Op deze vraag geeft Infobrandz en Feldman Creative antwoord naar aanleiding van Social Media Marketing Industry Report. Daaruit blijkt dat veel marketeers dezelfde vraag hebben, namelijk: wat is de effectiefste manier om social media in te zetten? Experts geven de antwoorden, die gebundeld zijn in 30 tips en tricks.

Het begint al met het aanmaken van pagina’s. Zorg dat de huisstijl consistent wordt gebruikt, zodat je herkenbaar bent als merk/organisatie. Maak gebruik van relevante zoekwoorden en hashtags, zodat mensen je makkelijk kunnen vinden.

Regelmatig blijven publiceren

Na het aanmaken van je account houdt het niet op. Zorg dat je regelmatig berichten publiceert op je accounts. Daarbij is het gebruik van visuele content essentieel. Investeer daarom in professionele eigen beelden in plaats van stockfoto’s. Luister ook naar je doelgroep. Kom erachter wat hun interesses en problemen zijn, waarop je kunt inspelen met je berichten. Laat ook je ‘menselijke’ kant zien door bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen te geven of medewerkers aan het woord te laten.

Maar er zijn nog meer tips en tricks waardoor jij effectief gebruik kan maken van social media. Wil jij ze allemaal weten? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken of download de infographic.

BRON: Frankwatching

68
1 document

Reacties

Plaats als eerste een reactie

Wil je een reactie geven? Meld je dan eerst aan

Trefwoorden